Dendermondsesteenweg 181 - 9280 Lebbeke - info@beaupools.be -  

Uw zwembad

Desinfectie

Waarom is het nodig uw zwembad te desinfecteren?

  • U houdt het water zuiver en voorkomt contaminatie.
  • U bent zeker van een chloorarm zwembad.
  • U bent zeker van een frisse duik.

Semi-automatische filterinstallatie

We kunnen uw zwembad uitrusten met een semi-automatische doseerinstallatie voor de desinfectie van uw zwembadwater. Ze voegt automatisch de doseereenheden toe aan uw zwembadwater.

Om de hoeveelheid chloor tot een lage waarde (1,5 ppm) te beperken, kunnen we de installatie uitrusten met een UV-lamp, want ultraviolet licht:

  • elimineert bacteriën, algen en andere micro-organismen in het water,
  • werkt milieuvriendelijk,
  • voegt geen chemische stoffen toe aan het zwembadwater,
  • heeft geen invloed op de zuurtegraad (pH) van het water.

De complete filterinstallatie zorgt dus voor een perfecte desinfectie zodat uw zwembad gereed is voor een frisse, en bovenal schone duik; wanneer dan ook!

Volautomatische desinfectie en pH-regeling

Een volautomatische desinfectie en pH-regeling voorkomt overdosering van chemicaliën en levert een permanent optimaal resultaat op.

Dat is zeker van belang om het chloorniveau laag te houden, want een intensief gebruik van chloor kan geïrriteerde ogen, ademhalingsproblemen en uitdroging van de huid tot gevolg hebben.

Let op de pH-waarde

De ideale pH-waarde van zwembadwater ligt tussen de 7,2 en 7,6 pH. U meet eerst de pH-waarde (men spreekt ook over zuurtegraad) met een zwemwatertest. Dan kunt u zo nodig met pH-min of pH-plus de waarde verhogen of verlagen.

Chloor of zout

Voor de desinfectie gebruikt mens meestal chloor.

Het is ook mogelijk om zout aan het zwembadwater toe te voegen. Door elektrolyse wordt het zout dan omgezet in vrij chloor.

  • Voordeel: minder irritatie voor ogen en huid.
  • Nadeel: zout water tast metalen onderdelen in het zwembad aan en vermindert de levensduur ervan

Check de temperatuur

De temperatuur van zowel water als lucht zijn belangrijk bij zwembaddesinfectie. Bij een te hoge watertemperatuur stijgt de luchtvochtigheid, waardoor de desinfectie niet naar behoren verloopt.

De ultieme oplossing voor desinfectie: Daisy

In het Daisy (Dryden Aqua Integrated System) waterbehandelingsconcept werken diverse producten samen aan de allerbeste water- en luchtkwaliteit in en rondom het zwembad. Van chloorhinder is er geen sprake meer omdat het volume chloor sterk verminderd is.

Daisy maakt gebruik van AFM® (Actief Filter Medium) is een revolutionair filtermateriaal gemaakt uit zuiver groen glas, ook ontwikkeld door Dryden Aqua. Het is het enige glas dat chemisch en fysisch in staat is de filter zelfsteriliserend te maken.

Exclusief verdeler Compass zwembaden
Compass Zwembaden