Technologie & energie - B'eau Pools

Technologie & energie

Home Technologie & energie
Kwalitatief, betrouwbaar & energiezuinig

Wij bieden steeds de hoogste kwaliteit

Bij B’eau Pools zetten we steevast in op het gebruik van de meest kwalitatieve, betrouwbare en energiezuinige technieken. Dit begint reeds bij de kwaliteit van onze keramische composiet kuipen en deze lijn wordt doorgetrokken in de keuze van de materialen bij de technische installatie. Laat je gerust inspireren door onderstaande voorbeelden !

Enkele voorbeelden van ...

Onze gebruikte materialen en technologieën

Keramisch composiet versterkt met carbon

Het basismateriaal van onze zwembaden is keramisch composiet, versterk met carbon. Deze gepatenteerde technologie is zowel duurzaam als innovatief. Het mariaal is kleurvast, oersterk, bestand tegen krassen en 100% osmosevrij.

Smart Energy Management System

Via ons intelligent energiesysteem verhoog je het eigen gebruik van opgewerkte energie. Resultaat is een “slim zwembad” met beperkte energiekost. Zo laat je bijvoorbeeld de warmtepomp automatisch draaien bij overproductie aan zonne-energie van je zonnepanelen, gratis dus !

Filterpompen: zuinig en stil !

Bespaar tot 80% energie door te kiezen voor een frequentie-gestuurde cilculatiepomp. Deze pomp is niet enkel zeer energiezuinig, je hoort ze tevens amper draaien !

Waterbesparende filterinstallatie

Laat je inspireren door onze waterbesparende patroonfilter, gecombineerd met de multicyloonfilter:

  • Waterbesparend, geen backwash nodig
  • Beperkt in onderhoud, slechts éénmaal per jaar
  • Geen aansluiting op de riolering nodig
  • Ultrafijne filtratie, tot twee maal fijner dan een zandfilter

Bij een klassieke glas –of zandfilter dient minstens tweewekelijks gereinigd te worden aan de hand van een backwash. Hierbij verlies je al gauw 500 tot 800 liter water.

Warmtepompen: A+ energielabel

Door enkel nog te werken met de “full inverter” warmtepompen, haal je het hoogst mogelijk rendement. De intelligente software zorgt voor een continu en optimaal rendement. Dankzij de degelijke, geïsoleerde aluminium omkasting is de warmtepomp zeer geluidsarm (ca. 20dBa)

Zwembadafdekking

Tot meer dan 80% (!) van de afkoeling van het zwembadwater gebeurt via het wateroppervlak. Wij kiezen daarom resoluut voor automatische solar-rolluiken.

De bovenkant van het rolluik laat de zonnewarmte door en wordt opgenomen door de zwarte solar functie onderaan. Deze onderlaag geeft vervolgens de warmte af aan het water.
Verder verhoogt het rolluik de veiligheid, de zwembadafdekking kan een kind en zelfs een volwassene dragen. Met een extra veiligheidsprofiel aan onze zwembaden kan de afdekking niet inklappen in tegenstelling tot andere zwembaden.

De zwembadafdekkingen zijn zowel in PVC als in polycarbonaat Anti-Alg te verkrijgen.

Automatisch desinfectiesysteem

U heeft bij ons de keuze uit zowel het klassieke chloor –en ph systeem als het zouthydrolyse systeem voor de ontsmetting van uw zwembadwater.
Beide systemen werken met minimale toevoeging van producten om het water steeds helder en ontsmet te houden.